עורך דין תאונת דרכים | עורך דין תאונות דרכים | עורכי דין תאונות דרכים
המחוקק הישראלי קבע את חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל”ה-1975, לפיו כל אדם שנפגע בתאונת דרכים יהיה זכאי לפיצוי כספי וחשוב לציין- ללא קשר למידת אשמתו בתאונה וזאת בהתאם לפקודת ביטוח רכב מנועי התש”ל-1970, לפיה חובה על כל בעל רכב לבטח את רכבו בפוליסת ביטוח חובה שמהווה כיסוי על נזקי הגוף הנגרמים לנפגעים בתאונות דרכים ומכסה כל אחריות לכך. מטרת החוק לאפשר לנפגע להתאושש מהתאונה ולחזור לשגרת חייו מהר ככל האפשר.
חשיבות הטיפול על ידי עורך דין תאונת דרכים
תאונת דרכים מהווה אירוע דרמטי ומורכב לנפגעי תאונת הדרכים, אך לא רק אלא, גם למשפחות הנפגעים ולסביבה הקרובה אשר הופכת אותם שותפים מלאים למציאות חדשה ועגומה שנפלה עליהם ביום בהיר אחד, ללא כל הכנה מוקדמת. ההתמודדות לאחר תאונת הדרכים, אינה דבר של מה בכך שכן, לאחר התאונה, יש להתמודד עם הוצאות כלכליות רבות כגון הפסד ימי עבודה, פגיעה קשה בשכר עקב חוסר היכולת לחזור לעבודה, טיפולים, בדיקות, מגבלות תפקודיות וכן התמודדות עם כאבים, ולעיתים היוותרותה של טראומה נפשית או היוותרותה של נכות אצל הנפגע. כאמור, לאחר התאונה, על נפגעי תאונות הדרכים ומשפחותיהם, להתרכז בהתאוששות מהתאונה, בשיקום מצבם הרפואי ומצבם הכלכלי ולכן, אין להם את היכולת ו/או את הכלים להתמודד עם ההליך המורכב, המתיש אשר דורש ידע רב אל מול חברות הביטוח ולעיתים מול המוסד לביטוח לאומי שכידוע, אינם ששים לשלם פיצויים הוגנים, אם בכלל, לנפגעים ולמשפחותיהם. חשוב לזכור, כי לחברות הביטוח וכן למוסד לביטוח לאומי עורכי דין ומומחים רפואיים מטעמם, ואלה מטילים קושי רב על הנפגעים המבקשים לקבל את הפיצויים המגיעים להם, לכן ישנה חשיבות רבה בפנייה לעורך דין תאונות דרכים הבקיא בתחום שתפקידו לטפל בכל הקשור להתנהלות מול חברות הביטוח עד לקבלת הפיצויים המקסימאליים, כל זאת על מנת לאפשר לנפגע ולמשפחתו להתרכז בשיקום ובהתאוששות מהתאונה ולחזור מהר ככל האפשר לשגרת החיים השוטפת.
כיצד מגדיר החוק " תאונת דרכים "
חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל”ה-1975, מגדיר תאונת דרכים כך: "מאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה".
לשון החוק, לא פעם, מהווה בעיה לנפגעי תאונות הדרכים, מכיוון שהיא מנוסחת באופן מאוד כללי ולכן, במקרים מסוימים, מוציאה מההגדרה תאונות שכן אמורות להיחשב כתאונות דרכים, וכך גם להיפך- כלומר כוללת תאונות שאינן אמורות להיחשב כתאונות דרכים. במקרים אלה, כאשר יש וויכוח עם חברת הביטוח שאינה מוכנה להכיר במקרה כתאונת דרכים, יש להגיש תביעה לבית המשפט- תפקידו של בית המשפט לקבוע, בהתאם לנסיבות, האם המקרה נכנס תחת ההגדרה ואם לאו. לכן, גם מבחינה זו, פנייה לעורך דין תאונות דרכים המכיר והבקיא בחוק ובפסיקה , בסמוך לאחר תאונה, יכולה לחסוך לכם עוגמת נפש רבה, עורך הדין יוכל לייעץ לכם, להילחם עם חברת הביטוח ואף לטפל עבורכם בתביעה לקבלת הפיצויים בבית משפט, במידה ותוגש, בדרך היעילה והמהירה ביותר.
כיצד יש לפעול במקרה שארעה תאונת דרכים
כאמור וכידוע, חברות הביטוח ו/או הביטוח הלאומי אינם ששים לשלם לנפגעים פיצויים, ולא פעם מטילים קשיים רבים עד לקבלת הפיצויים המגיעים לנפגע. כדי להקל את ההתנהלות מולם – להעלות את סיכויי התביעה וכן לקצר את זמן הטיפול עד לרגע קבלת הפיצויים הנחוצים כל כך לנפגע ולמשפחתו, חשוב לפעול כך:
- לתעד את מקרה התאונה, בכל דרך אפשרית לרבות פרטי עדים שהיו בזירת התאונה.
- אם נפגעתם ברכב שאינו בבעלותכם- לרשום את פרטי הרכב, פרטי בעל הרכב, את כל והחשוב מכל לצלם את פוליסת הביטוח של הרכב.
- לגשת בסמוך לתאונה ככל האפשר, לקבלת טיפול רפואי ולוודא שקיבלתם לידכם תיעוד מלא של הכל, לא פחות חשוב, לוודא כי הרשום במסמכים תואם את תלונותיכם ואת כל הפרטים שנתתם.
- לבקש אישור היעדרות ממקום העבודה עקב ימי המחלה.
- לשמור תיעוד על כל ההוצאות עקב התאונה – אמבולנס במידה שפוניתם, אישורי אשפוז ושחרור, קבלות על תרופות, מרשמים, אישורי מחלה, רכישת אמצעי שיקום, וכל אישור על הוצאות שהיו לכם ו/או והפסדים כספיים בגין התאונה.
- חשוב לגשת לתחנת המשטרה ולקבל אישור על קרות התאונה.
- לפנות בסמוך לתאונה כמה שניתן, לעורך דין תאונות דרכים מומחה לצורך קבלת ייעוץ וליווי נכון ומקצועי.
חישוב סכום הפיצויים במקרה של תאונת דרכים
סכום הפיצויים מחושב על פי מספר רכיבים שונים, שאותם יש להוכיח:
- הוצאות רפואיות – טיפולים רפואיים שנדרשו בגין התאונה כגון אשפוזים, בדיקות, ניתוחים, טיפולי פיזיותרפיה, תרופות, רכישת אביזרים וכו'.
- עזרת צד ג'- סיעוד ועזרת הזולת – כיסוי בגין עלויות מטפלים. הפסיקה מכירה גם בעזרת בני המשפחה המטפלים בנפגע.
- אבדן כושר עבודה – תשלום בגין ימי מחלה שנוצלו בשלב ראשון, ובהמשך ככל שיש קביעה של נכות זמנית או נכות צמיתה, בהתאם לחישוב מיוחד.
- כאב וסבל – מעבר לנזק הכספי הרב שנגרם כתוצאה מתאונת דרכים, ישנה עילה לפיצויים על נזקים אחרים המסתמכים על עגמת הנפש והסבל שנגרם לנפגע ומחושב לפי קריטריונים שונים כמו אחוזי הנכות, נזק פסיכולוגי, גילו של המטופל וכמו ימי האשפוז שהעביר.
תאונת דרכים – עבודה | תאונת דרכים בעבודה
כל תאונת דרכים שהתרחשה בדרך אל העבודה וממנה ו/או במהלך העבודה עצמה, מוגדרת כתאונת דרכים. במקרה של תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה, הנפגע יכול לקבל פיצויים משני גורמים שונים- תחילה עליו לפנות אל הביטוח הלאומי ולהגיש תביעה על מנת לקבל פיצוי ובהמשך, יוכל לפנות אל חברת הביטוח ולקבל גם ממנה פיצוי, שני אלה ישלומו לנפגע ע"פ תקרת סכום המבטאת את סך הנזק שנגרם לנפגע.
עורכי דין תאונת דרכים במשרד רן – תירוש ושות׳
עורך דין תאונות דרכים ממשרדנו בעל ניסיון רב של שנים בתחום תאונות הדרכים על כל סוגיהן- תאונת דרכים עם קורקינט, תאונת דרכים עם אופניים, תאונת דרכים הולך רגל, תאונת דרכים עצמית, תאונת דרכים ברכב ציבורי כגון אוטובוס או מונית, תאונת עבודה שהיא תאונת דרכים וכו'. במשרדנו צוות עורכי דין תאונות דרכים, בקיא ומיומן בהתנהלות אל מול חברות הביטוח השונות, עובד בשיתוף פעולה עם המומחים הרפואיים הטובים ביותר, בכל התחומים, ונלחם עבור כל אחד מלקוחותיו במטרה אחת- השגת הפיצוי המיירבי המגיע לנפגע בגין תאונת הדרכים שארעה לו ובעצם כך, מאפשר לנפגע ולמשפחתו להתרכז בדבר החשוב ביותר- בשיקום ובחזרה המהירה ביותר לשגרת יומו של הנפגע ולעבודתו.
במשרדנו צוות עורכי דין תאונות דרכים פועל ביעילות ומקצועיות במטרה להשיג את הפיצוי המקסימלי לנפגע כאשר לקוחות המשרד שלנו אינם נדרשים לשלם מראש! שכר טרחת עו"ד משולם אך ורק על בסיס הפיצוי ששולם לתובע, ע"פ אחוזים הקבועים בחוק.
משרדנו זכה בתקדימים חשובים בבית המשפט. עורכי הדין במשרדנו ייצגו בהצלחה מאות מקרים של תביעות בעקבות תאונות דרכים והשיגו פיצויים מירביים גבוהים לתובעים.
אם נפגעתם או קרובכם נפגע בתאונת דרכים – פנו אלינו להערכת סיכויי התביעה ושוויה.